Alles dat u wil weten.

Veelgestelde Vragen

Algemene Vragen

Wie kan er allemaal bij mij terecht?

De cliëntenkring bestaat voornamelijk uit ondernemers in het midden– en kleinbedrijf, zoals de detailhandel en de beoefenaars van een vrij beroep (o.a. adviesbureaus, klussenbedrijven, zzp-ers, webshops, kinderopvang en gastouders). De persoonlijke benadering wordt door de cliënten zeer gewaardeerd.

Voor welke onderwerpen kan ik u benaderen?

Fiscale vragen op het gebied van ondernemerschap. Voor aangiften omzetbelasting (BTW), inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Begeleiding van de financiële administratie

Moet ik zelf uitstel voor de aangifte inkomstenbelasting vragen?

U kunt zelf een aantal maanden uitstel vragen bij de belastingdienst. Als belastingadviseur kan ik voor u echter veel langer uitstel vragen. Dus laat mij om uitstel vragen dan hoeft u zich niet te haasten.

Ik heb een hoge aanslag gekregen. Kunt u mij helpen?

Ik kan uw aanslag inkomsten- of vennootschapsbelasting beoordelen en een bezwaarschrift indienen als de aanslag onjuist is. Dit geldt ook als u een boete hebt gekregen.

Moet ik u belastingaanslagen aan geven?

Als u de belastingdienst toestemming hebt gegeven om de aanslagen elektronisch aan mij te laten sturen, krijg ik de aanslagen automatisch toegezonden. U hoeft dan niets te doen. Als u geen toestemming hebt gegeven dan wil ik graag een kopie van de belastingaanslag.

Ik wil voor mezelf beginnen. Wat komt er bij kijken en wat moet ik doen?

U gaat naar de Kamer van Koophandel waar u als ondernemer wordt ingeschreven. Zij zorgen er ook voor dat u geregistreerd wordt bij de belastingdienst. Neem ook contact met mij op zodat ik u kan begeleiden met de opzet van uw financiële administratie.

Wat houdt de identificatieplicht in?

De identiteit van een cliënt stel ik vast op grond van een geldig paspoort of identiteitskaart. Ook een uittreksel van de Kamer van Koophandel is nodig voor ondernemers.

Worden er Algemene Voorwaarden gehanteerd?

Ja, de Algemene Voorwaarden voor Dienstverlening van de Kamer van Koophandel worden gehanteerd.

Handige Links

Belastingdienst: www.belastingdienst.nl

Kamer van Koophandel: www.kvk.nl

Startpagina MKB: http://mkb.startpagina.nl

Subsidie voor ondernemer: www.subsidieshop.nl

Online Boekhoudprogramma: http://e-boekhouden.nl

Boekhoudprogramma: www.minox.nl

 

 

Overige vragen? Ik heb de antwoorden!

Mocht u nog andere vragen hebben neem dan gerust contact met mij op en ik zal al uw vragen graag met u doornemen.

Spring naar toolbar